Na povrch vyplouvají další informace ohledně AR/VR headsetu od Applu, který láká na řadu funkcí. Vypadá to, že uživatelé budou moci dosáhnout vyšší produktivity, protože zařízení prý půjde využít jako druhý displej pro Mac.

S informacemi přichází známý insider Mark Gurman, který odhalil mnoho informací o funkcích a softwarových vlastnostech AR headsetu a uvedl, že zařízení bude podporovat rozhraní, které je podobné systému iOS.

Pakliže to bude pravda, společnost Apple možná učinila správné rozhodnutí. Použití rozhraní podobné iOS u očekávaného AR/VR headsetu by totiž znamenalo, že by operační systém, který se údajně nazývá xrOS, poskytoval uživatelům známý a intuitivní způsob ovládání namísto neznámého a složitého rozhraní.

Hlavním lákadlem AR/VR headsetu má být podpora pro sledování pohybu očí a rukou. Tyto algoritmy budou zpracovávat data z kamer, což umožní uživatelům ovládat headset pohyby. Například, uživatel bude moci vybrat konkrétní položku pohledem a potvrdit výběr gestem.

Bohatá bude navíc i hardwarová výbava. Očekávat prý můžeme skvělý výkon díky čipu M2 na úrovni Maců, až 16GB operační paměť nebo displeje s bezkonkurenčním rozlišením. To vše ale údajně vyústí ve vysokou cenovku a zařízení by mohlo klidně vyjít i na více než 70 000 korun v přepočtu. Apple však chystá i levnější variantu, o níž si můžete více přečíst zde.