3D tisk může být velice zdlouhavý a drahý koníček. I když zkusíte levnější alternativy. Anker ale přichází s velmi zajímavou 3D tiskárnou, která by mohla být velice výhodná svou rychlostí a nejen tím.

Anker, výrobce gadgetů od projektorů přes sluchátka až k robotickým vysavačům, představil AnkerMake M5. Jedná se o tiskárnu s mnoho vychytávkami, které ulehčí všem tiskařům práci. 

AnkerMake M5 má zabudovanou webkameru umožňující náhled na tisk, když nejste doma nebo v kanceláři. Webkamera taky umí časosběr a dokáže automaticky pozastavit tisk a upozornit vás při zaznamenání chyby tisku.

Společnost vyvíjející tuto tiskárnu se ale chlubí jinou, mnohem důležitější funkcí. Tím je rychlost tisku. 3D tiskárna totiž, podle společnosti, tiskne až pětkrát rychleji než konkurence. 

To je opravdu odvážné na projekt, na který teprve sbírají peníze na Kickstarteru. Projekt stihl během jednoho dne přesáhnout požadovanou částku 50 000 dolarů. Při psaní článku projekt vybral již třicetinásobek, tedy přes 1,6 milionů dolarů.

Rychlá konstrukce tiskárny po rozbalení krabice by neměla chybět. Stačí jen osm šroubků, zapojení dvou USB-C kabelů a kabelu elektřiny a tisknete. Tiskárna je nastavena na výchozích 250 mm za sekundu. Zvládne ale až 300 mm/s.

Anker plánuje spuštění rozesílání objednávek na listopad. První objednané modely stojí 500 dolarů (cca 11 000 Kč) a cena pro všechny další objednávky se zvýší na 750 dolarů (cca 17 000 Kč).