V IKEA nám opět předvedli, jak odhodlaní jsou inovacím. Dříve nám představili čističku vzduchu zabudovanou ve stolku. Nyní jsou to (ne)masové kuličky vytisknuté 3D tiskárnou. Mimo to také zavádí několik změn týkajících se jídel v jídelnách IKEA.

Začneme od nejzajímavějšího – IKEA od února/februára spouští náborovou kampaň, ve které nabízí vybraným kandidátům masové kuličky vytisknuté z 3D tiskárny. Název kampaně se jmenuje „Taste The Future”, v překladu „Okuste budoucnost”. Tímto má nalákat na zajímavou práci, která má být unikátní a zajímavá po vzoru masových kuliček. Podle tiskové zprávy je to teprve první experiment, který má prozkoumat možnosti ve světě technologií. Experimentů je v přípravě zřejmě více.

Hledáme datové vědce, budoucí architekty, programátory pro kybernetickou bezpečnost a inženýry s dobrým selským rozumem a realistickým pohledem na svět. Hledáme především ty, kteří by se chtěli podílet na tvorbě lepšího života pro část společnosti, která má hluboko do kapsy,” řekla Karen Rivoirová, IKEA Employer Brad Leader.

Pokud tedy pracujete v některých jmenovaných oblastí, neváhejte. Možná právě na vás čekají nevídané masové kuličky.

Dále si IKEA stanovila cíl, který má omezit maso v pokrmech pro zákazníky. Splní jej nejpozději do roku 2025. 

V nabídce jídelen IKEA bude:

  • 50 % nabízených hlavních jídel rostlinného původu
  • 80 % hlavních pokrmů bude obsahovat nečervené maso (drůbeží)
  • 80 % balených pokrmů bude rostlinného původu
  • 80 % všech nabízených hlavních jídel bude podrobeno kritériu, které si firma sama nastavila

Kritérium má tři kategorie, které klasifikuje pokrmy podle jejich kvality. „Zelenou“ je označen pokrm jako nejzdravější. Další kategorie jsou „žlutá“ a „červená“. Další informace ohledně kritéria naleznete zde.

A co vy? Pochutnali byste si masových kuličkách vytisknutých z 3D tiskárny?