V minulém týdnu vydal Apple aktualizaci operačního systému watchOS pro hodinky Apple Watch, a to konkrétně na verzi 9.5. Kromě pozitivní změny, že přibyl zbrusu ciferník pro podporu LGBTQ+ komunity, však vyplavalo na povrch i jedno nemalé negativum – zelenající obrazovka. Problém nyní ohlašuje vícero lidí napříč platformami, jako je například Reddit nebo fórum známého zpravodajského webu MacRumors.

Zatímco před aktualizací měli uživatelé pozadí na místech, jako je například panel s notifikacemi, zbarvené do černa, nyní dostalo podivně zelený/zeleno-šedý nádech.

Na tuto nepříjemnou novinku si stěžují majitelé hodinek Apple Watch Series 8 nebo starších. Když budete projíždět Redditem, naleznete stížnosti i od majitelů Apple Watch 4 vydaných v roce 2018. Nároční uživatelé s výrazně dražšími Apple Watch Ultra se ale chybě nejspíš vyhnuli.

Zpravidla se zelený odstín objevuje ve zmíněném centru notifikací, na zamykací obrazovce nebo v ovládacím panelu. Někteří dokonce hlásí i jiné barvy pozadí, takže nemusí jít jen a pouze o zelenou.

„Když začnu [ovládací centrum, pozn. red.] vytahovat, vidím šedou barvu jako vy, ale jak pokračuji, postupně tmavne. Když je ovládací centrum přes celou obrazovku, pozadí je černé. Totéž u oznámení, ale tam je šedé pozadí světlejší, jak ho tahám dolů, nicméně taktéž se ztrácí do černé,“ reaguje na původní příspěvek se stížností jeden z uživatelů.

Někteří dokonce začali spekulovat, že se jednalo ze strany Applu záměr, jelikož si myslel, že tak bude displej pohlednější.

„Podle mě se to má stát. Možná to aktualizovali tak, aby to vypadalo, že se díváte skrz matné sklo, kdykoli táhnete dolů nebo nahoru, protože váš obličej zůstává v pozadí rozmazaný. Už předtím byl rozmazaný, takže si možná mysleli, že to takhle vypadá lépe,“ vypíchnul jeden z komentářů tohoto typu server 9TO5Mac.

Na závěr je dobré zmínit, že to není poprvé, co vidíme podobně zvláštní problémy s obrazovkou. Dříve se s podobnými nesnázemi potýkali také majitelé starších iPhonů a zelenou obrazovku hlásili při vydání i někteří uživatelé Nothing Phonu (1). Ten přitom disponuje OLED panelem stejně jako Apple Watch.