Během loňského zářijového přenosu Apple odhalil novou generaci špičkových bezdrátových sluchátek AirPods Pro, která přinesla propracovanější potlačení hluku a lepší kvality prostorového audia. Nově podaný patent, který spatřil čínský server ITHome, nasvědčuje tomu, že by mohly následující AirPods přinést další zajímavou inovaci.

Apple by mohl konkurenčním společnostem opět nastavit trend, kterým se budou moct nejen chlubit v propagačních materiálech, ale reálně by mohl uživatelům přinést i trochu pohodlí. Z patentu podaném 8. dubna na Úřad Spojených států pro patenty a ochranné známky vyplývá, že sluchátka AirPods budou schopna „měřit virtuální poslechové prostředí“.

V praxi by to mohlo znamenat, že sluchátka s pomocí mikrofonů přibližně poznají a sama se přizpůsobí tomu, zda je uživatel doma v obýváku, v lese, v městské hromadné dopravě nebo na rušné ulici. Podle toho, kde se jejich nositel bude nacházet, mu dodají optimálně vyvážený zvuk.

Mějte prosím na paměti, že se jedná o informace vycházející z patentu, nikoliv oficiální tvrzení Applu. Ve finále to tedy může klidně znamenat, že funkce nikdy nebude uvedena do praxe, byť by to podle nás byla škoda. Co myslíte vy?