Od Applu se čekalo, že představí novou generaci sluchátek AirPods Pro. A přesně to se stalo. Hned po nové řadě chytrých hodinek byla odhalena i špičková sluchátka, o nichž Apple tvrdí, že jsou jejich nejpokročilejší vůbec.

Uvnitř se skutečně nachází nový čip H2, od něhož technologický gigant slibuje lepší možnosti konektivity i zvuku samotného. Těšit se máme i na vynikající zlepšení prostorového zvuku, který si dokonce budeme moci přizpůsobit přes vestavěnou aplikaci v systému iOS 16. 

Další důležitou vychytávkou je aktivní potlačení hluku. I na to se společnost zaměřila, nová generace AirPods Pro údajně dokáže odstranit až dvakrát více hluku než ta předešlá. Sluchátka dále přináší vylepšení dotykového ovládání a zvýšila se i kapacita baterie.

Samotné sluchátko vydrží až šest hodin, s plně dobitou krabičkou pak můžete hudbu poslouchat dohromady i třicet hodin. Dobít ji nově lze i nabíječkou pro Apple Watch. Apple se zaměřil i na krabičku, přidal jí ze spodu reproduktor, aby pípala, když ji nebudeme moct najít.

AirPods Pro 2 bude možné pořídit za 249 dolarů, což je v přepočtu 6 100 Kč. Apple je hodlá vydat 23. září.

AKTUALIZACE

Oficiální web společnosti Apple uvádí, že vás v Česku sluchátka vyjdou na 7 290 korun.