Vlajková řada Samsung Galaxy S24 se blíží svému vydání, které připadá na 17./18. ledna v závislosti na časovém pásmu, a úniky materiálů v posledních dnech nabírají zcela nových rozměrů. Nedávno jsme vás informovali o oficiálních renderech jednotlivých modelů a také zveřejněné infografice, kterou vytvořil samotný Samsung. Čerstvý leak pak znovu potvrzuje, jak to jednotlivé modely budou mít s procesory.

Samsung Galaxy S24 a Samsung Galaxy S24+, čili základní dvojice, dorazí do Česka s čipsetem Exynos 2400, který si vyrábí sám jihokorejský gigant. Verze se Snapdragonem 8 Gen 3 od amerického Qualcommu bude k dispozici pouze pro spotřebitele z USA a Kanady.

Vlajkový model Samsung Galaxy S24 Ultra by nicméně mohl udělat radost všem, kteří Exynosům stále nevěří. Ve všech regionech světa totiž vyjde právě se Snapdragonem 8 Gen 3, který dle dosud uniklých benchmarků nabízí o poznání vyšší výkon. Dokonce i s energetickou efektivitou by na tom mohl být lépe.

Model Ultra dále přinese titanovou konstrukci (nejspíš po vzoru řady iPhone 15 Pro), jasnější displej nebo odlišnou sestavu fotoaparátů. Konkurenci se ale zdaleka nepřibližuje například v oblasti nejvyššího výkonu pro nabíjení baterie.

Celkově se pak očekává, že jedním z hlavních tahounů řady Galaxy S24 bude umělá inteligence, na kterou Samsung dle nejrůznějších spekulací vsadil opravdu hodně prostředků. Jsme zvědavi, co nám firma na konferenci v San José ukáže.