Jihokorejská technologická společnost Samsung se postupně připravuje na uvedení vlajkové řady Galaxy S24. Jako snad každoročně se jí však ani tentokrát nepovedlo udržet jednotlivé detaily v tajnosti a před nedávnem čelila masivnímu úniku, v jehož důsledku se můžeme podívat na oficiální rendery nebo tabulku specifikací. A potvrzené také bylo datum prezentace.

Jak bývá zvykem, smartphony série Galaxy S24 se představí na začátku roku během vysoce očekávané akce Galaxy Unpacked. Ta proběhne 17. či 18. ledna (v závislosti na časovém pásmu), což v příspěvku na sociální síti X prozradil renomovaný insider Evan Blass. Jeho původní post už byl nicméně cenzurován.

Video původně sdílené Evanem Blassem (embedováno ze serveru GSM Arena)

Blassovi můžeme být dále vděční za zveřejnění tabulky, kterou si můžete prostudovat níže. Srovnává parametry všech tří modelů série, tedy Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra, a láká i na jejich společné přednosti. Také mírně poodhaluje design a potvrzuje barevné varianty.

Co se ale týče designu, omezovat se rozhodně nemusíme. Díky většímu množství zdrojů máme k dispozici desítky oficiálních renderů všech tří modelů, které definitivně potvrzují, jak budou jedny z nejambicióznějších smartphonů příštího roku vypadat. A to úplně ze všech stran.

Samsung se sice aktivně snaží šíření úniků bránit, ale například prostřednictvím tohoto odkazu se můžete dostat k více než stovce snímků. Za tímto únikem stojí leaker Arsène Lupin.

Nejvíce pozornosti na sebe opět strhává model Galaxy S24 Ultra. Ten nabídne 200Mpx hlavní fotoaparát, 6,8palcový Dynamic AMOLED 2X QHD+ displej s maximálním jasem 2 600 nitů nebo baterii o kapacitě 5 000 mAh. Dalším klíčové lákadlo tentokrát souvisí s konstrukční stránkou a je jím použití titanu – pro Samsung jde o naprostou premiéru. Chybět nebude ani podpora 100násobného Space Zoomu a potěší i přítomnost teleobjektivu s 10násobným přiblížením.

Konkrétní detaily o ceně jednotlivých telefonů zatím k dispozici nemáme. Dle dřívější zprávy z Jižní Koreje se ale nedočkáme zdražení.