OnePlus má již v přípravě novou vlajkovou loď, kterou pravděpodobně opět uvede v Číně koncem letošního roku. K nám do Evropy by se tedy mohla podívat v lednu 2024. Na rozdíl od OnePlus 11, který byl velice slušný, ale v některých ohledech připomínal spíš vyšší střední třídu, bude OnePlus 12 vlajkovou lodí jaksepatří. Jednu z jejích klíčových vlastností nyní potvrzuje další zdroj.

Renomovaný leaker Digital Chat Station, který působí na čínské mikroblogovací platformě Weibo, v novém příspěvku potvrdil, že OnePlus 12 dorazí s masivní baterií o kapacitě 5 400 mAh, kterou bude možné nabíjet 100W výkonem. Výrobce navíc tento rok přijde i s bezdrátovým dobíjením, a to ne jenom tak ledajakým. DCS uvádí, že jeho výkon bude činit 50 W.

Stejné detaily dříve přinesl leaker Steve Hemmerstoffer alias OnLeaks, jak jsme vás samostatně informovali zde. Jsme tedy rádi, že nyní údajné specifikace potvrdilo další významné jméno ve světě smartphonů.

Jak si šlo všimnout z uniklých renderů, OnePlus 12 bude vybaven zakřivenou obrazovkou, jejíž rozlišení údajně bude 2K (míní Hemmerstoffer i DCS). Počítat se pak pochopitelně dá i se 120Hz frekvencí.

Zajímavější změny však byly provedeny na zadní straně – kamerový modul sice nese stejný tvar i umístění, ale skýtá 64Mpx periskopický teleobjektiv. OnePlus se tak bude držet současného trendu mezi high-end smartphony.

Více detailů o známých parametrech jsme rozebírali v samostatném článku. Co si o OnePlus 12 zatím myslíte vy?