OnePlus již usilovně připravuje novou vlajkovou loď, která ponese označení OnePlus 12. Vzhledem k tomu, že loňský model (globálně vyšel začátkem letoška) v řadě ohledů ztrácel na konkurenty, firma se to patrně rozhodla změnit, a tak má být chystaná novinka vlajkou jaksepatří. To ostatně potvrzuje i současný únik specifikací, jenž odhalil řadu klíčových detailů.

Některé podrobnosti o OnePlus 12 už nějakou tu dobu víme. Díky zhotoveným renderům si například můžeme udělat obrázek o tom, jak bude telefon vypadat, a dřívější tvrzení dobře informovaných osob nasvědčovala tomu, že výrobce tentokrát využije periskopický teleobjektiv. Ten poskytuje výrazně kvalitnější zoom a obvykle ho najdeme v prémiovějších zařízeních. Pochopitelně se hovořilo také o obměně čipsetu.

Všechno tohle nyní potvrzuje server Smartprix a přináší k tomu další informace. Kompletní specifikace dostal od renomovaného leakera a designéra Steva Hemmerstoffera, jehož výtvorem jsou také rendery OnePlus 12, které jste si mohli prohlédnout výše.

Klíčovou novinkou OnePlus 12 bude baterie o kapacitě 5 400 mAh. Jak se zdá, právě ona bude tentokrát jednou z oblastí, ve kterých vlajka od OnePlus jednoznačně překoná řadu konkurentů. Dobíjet ji údajně bude možné 100W výkonem a konečně přijde i bezdrátové nabíjení, které u předchůdce bohužel scházelo. A navíc ne jen tak ledajaké – bez kabelu bude možné telefon nabíjet úctyhodným 50W výkonem.

Bravurně si má smartphone vést i v oblasti výkonu, a to díky vlajkovému čipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 v kombinaci se 16GB operačního pamětí typu LPDDR5X a 256GB úložištěm standardu UFS 4.0.

Jak jsme již zmínili, výrobce udělá radost i nadšencům do fotografování. Kromě onoho periskopického teleobjektivu, jehož rozlišení bude podle portálu Smartprix 64 Mpx, se dočkáme i 50Mpx širokoúhlého a 50Mpx ultra širokoúhlého snímače. Celý fotomodul opět vzniká ve spolupráci se švédskou firmou Hasselblad. Co se pak týče selfie kamery, ta má být 32Mpx.

Přední kameru klasicky najdeme v průstřelu uvnitř obrazovky. V případě OnePlus 12 půjde o 6,7palcový AMOLED panel s 2K rozlišením a 120Hz frekvencí. Chybět nemá ani technologie LTPO, která dovede sama přizpůsobovat frekvenci displeje, aby se přizpůsobila stavu baterie.

Aktuálně se očekává, že OnePlus 12 dorazí v Číně koncem letošního roku a globálně dorazí až začátkem roku 2024. Dodržen by tedy měl být zhruba stejný harmonogram jako v případě předchůdce. Na potvrzení si ale ještě budeme muset počkat.