Konference MWC 2023 se už blíží a spoustu produktů během ní uvede i čínská společnost Xiaomi. Těšit se můžeme na vydání celosvětových modelů vlajkových telefonů Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, ale odhalen bude i jeden zbrusu nový kousek – levnější Xiaomi 13 Lite.

Známý leaker Ronald Quandt, který častokrát přináší pravdivé informace o chystaných telefonech s poměrně velkým předstihem, nyní odhalil, kolik bude Xiaomi 13 Lite stát v Evropě (nejspíš se jedná o německou cenu). Varianta se 128GB úložištěm prý vyjde na 499 eur, což v přepočtu činí asi 11 850 korun.

O existenci tohoto mobilu jsme už v únoru jednou psali, unikly totiž rendery, které odhalují, jak bude telefon vypadat. Navzdory tomu, že je označen jako Xiaomi 13, ponese úplně odlišný design od dvou prosincových mobilů. V displeji bude mít zabudovaný ostrůvek s předními kamerami, jenž připomíná Dynamic Island od Applu, a zadní kamerový modul rovněž dostane zcela rozdílný kabátek.

Quandt ke svému tvrzení přidal i rendery. Kromě snímku mobilu v modré barvě, který už byl dříve odhalen, se nám naskytl pohled i na růžovou variantu. Obrázky potvrzují také některé specifikace – Xiaomi 13 Lite obdrží čipset Snapdragon 7 Gen 1 od Qualcommu, 120Hz AMOLED displej a 50Mpx hlavní fotoaparát.

Během MWC 2023 bude také představen globální model elegantních hodinek Xiaomi Watch S1 Pro. O jeho příchodu jsme podrobněji informovali v samostatném článku.