Skládací telefony „knižního“ typu jsou ideální na psaní poznámek nebo kreslení. Není tedy divu, že když byl posledně vydán OnePlus Open, spoustu potenciálních zájemců zajímalo, zda podporuje dotyková pera. Ačkoliv z oficiálních informací poskytnutých výrobcem a některých recenzí vyplývalo, že stylusy podporovány nejsou, nyní se zdá, že je tomu jinak.

Na platformě Reddit se objevil příspěvek od majitele OnePlus Open vystupujícího pod jménem Rashed341, který otestoval, zda bude displej telefonu spolupracovat s perem od sesterské společnosti Oppo. K překvapení mnoha dalších uživatelů sociální sítě, Oppo Pen bylo skutečně možné použít.

Z popisu autora původního příspěvku i reakcí dalších lidí v komentářové sekci lze vycítit nadšení. Mnozí se patně zdráhali OnePlus Open koupit právě proto, že očekávali absenci podpory pro dotyková pera. Po stránce výbavy se přitom jedná o jednu z nejlepších skládaček současnosti. Pyšní se vysokým výkonem, kvalitními displeji i skvělou sestavou fotoaparátů.

Klíčové vlastnosti OnePlus Open jsme podrobněji rozebrali v tomto článku, kde také zjistíte, kolik tento smartphone stojí v České republice.