Legislativa zaměřená na potenciální zákaz nebo nucený prodej sociální sítě TikTok ve Spojených státech prošla dalším klíčovým krokem. Senát schválil návrh zákona Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act poměrem hlasů 79 ku 18. Návrh, který již obdržel silnou podporu ve Sněmovně reprezentantů, směřuje k prezidentu Joe Bidenovi, jenž oznámil, že jej má v úmyslu podepsat.

V rámci nedávno schválené legislativy má TikTok, vlastněný čínskou společností ByteDance, roční lhůtu na odprodej svých operací, nebo čelí riziku zákazu ve všech amerických aplikacích a webhostingových službách. Společnost TikTok označila tento zákon za porušení ústavy a avizovala, že se proti němu hodlá právně bránit, což by mohlo proces prodeje či zákazu zdržet.

TikTok, který je dlouhodobě považován za potenciální bezpečnostní riziko, byl předmětem zvýšené pozornosti jak ze strany zákonodárců, tak zpravodajských služeb. Před hlasováním v obou kongresových komorách byli zákonodárci informováni o hrozbách, které může aplikace představovat pro národní bezpečnost.