Pokud jste vlastníkem iPhonu, jednou z nejpraktičtějších textovacích platforem máte přímo pod nosem. iMessage ale strádá, pokud si chcete psát i s někým, kdo telefonem od Apple nedisponuje. Neuvidíte totiž třeba, zda si zprávy přečetl a problém bude i se smajlíky či skupinovými konverzacemi.

Zprávy odeslané z Androidu jsou navíc označeny zelenou barvou. Třeba Google to v minulosti označil za šikanu a snaží se Apple přesvědčit, aby iMessage pro komunikaci s Androidy využilo moderní standard RCS. To ale Apple nechce. Podle vyjádření jednoho z ředitelů by mu to totiž přineslo více škody než užitku.

Z rozdělování bublin si teď střílí i Mark Zuckerberg. Sdílel fotku billboardu Mety se třemi bublinami. Zelenou, modrou a „bezpečnou“ z WhatsAppu. „Aplikace WhatsApp je mnohem bezpečnější než iMessage díky end-to-end šifrování, které funguje na iPhonu i Androidu, včetně skupinových chatů,“ napsal Zuckerberg na Instagramu.

Naráží i na zálohy end-to-end šifrovaných konverzací, které iMessage stále chybí. I když Zuckerberg Apple za soupeře má, šéf firmy, Tim Cook, to tak nevidí. To mu ale nebránilo poznámce na adresu Mety. Už dříve řekl, že má pochybnosti o firmách „vydělávajících shromažďováním velkého množství osobních údajů“.