Podle analytika Marka Gurmana, který se specializuje na společnost Apple, se její chytrý asistent dočká znatelné novinky. Místo „Hej Siri“ postačí pro jeho aktivaci pouze povel „Siri“. Ušetří to totiž alespoň malou část času ve chvíli, kdy po něm něco chcete. Díky kratšímu aktivačnímu spojení odpoví Siri zkrátka rychleji.

Apple ale v tomto směru rozhodně není žádným inovátorem. Chytrého asistenta z dílen Amazonu pouhým zavoláním „Alexa“ probudíte už teď. Na implementaci zkráceného povelu pracuje už i Google a je u některých jeho zařízení dostupný. Apple tak v tomto případě spíš jde s davem.

I když se ale odebrání jednoho slova ze začátku příkazu může zdát jako malá změna, vyžaduje to ze strany společnosti nemalé úsilí. Kratší aktivační frázi může počítač jednodušeji zaměnit s kousky běžných konverzací, a tak se aktivovat, i když to po něm zrovna nechcete.

To ukazuje i fakt, že třeba zmíněný Google kratší aktivační funkci povoluje jen na nových Pixelech a Nest Hub Max. Tedy na zařízeních s tou nejpokročilejší zvukovou rekognicí, kterou firma nabízí.

Siri od Applu za konkurencí zatím zaostává, ten ale evidentně nehází flintu do žita.