Jelikož umělá inteligence vytváří stále více obsahu, YouTube reaguje zavedením nových pravidel pro označování videí, které mohou vypadat realisticky, ale jsou vyrobené nebo upravené pomocí AI. Platforma bude nově vyžadovat od uživatelů, aby taková videa jasně označovali, aby nedošlo k záměně s reálnými lidmi, událostmi či místy.

Tvůrci, kteří použijí syntetickou verzi hlasu skutečné osoby nebo nahradí tváře ve videu, budou muset zahrnout specifický štítek. Stejná pravidla budou platit, pokud dojde k úpravě záběrů reálných událostí nebo míst. YouTube upozorňuje, že některá videa může sama označit, pokud obsahují upravený nebo syntetický materiál, který by mohl vést k omylu/zmatení.

Označení budou zaváděna v následujících týdnech, nejprve na mobilní aplikaci a později i na stolních počítačích a televizích. Obvykle se budou zobrazovat v rozšířeném popisu videa s upozorněním, že obsah byl výrazně editován či digitálně generován.

Pro citlivější témata, jako jsou zprávy, volby nebo zdravotní informace, bude štítek umístěn přímo na přehrávači videa, aby byl více viditelný. YouTube také ujišťuje své uživatele, že se nadále zabývá vylepšením procesu žádostí o odstranění obsahu, který zobrazuje obličej nebo hlas skutečné osoby, a plánuje brzy poskytnout více informací o tomto postupu.