Google znovu vylepšuje aplikaci YouTube pro chytré telefony. Zatímco novinky odhalené v září se primárně zaměřovaly na tvůrce obsahu, další funkce, které byly představeny včera, cílí na diváky. Těm usnadní práci s videem při jeho sledování, aby nemuseli provádět další zbytečná kliknutí.

První z vychytávek je dvojnásobné zrychlení videa bez toho, abyste museli otvírat nastavení přehrávání. Jediné, co budete potřebovat, je dvakrát klepnout na kterékoliv místo v přehrávači a následně na něm podržet prst, čímž se rychlost přehrávání zvedne na „2x“. Odstraněním prstu z displeje se změní zpátky na základní „1x“. Podobnou funkci už delší dobu nabízí TikTok.

Mnohým z vás se už určitě někdy stalo, že jste nechtěným kontaktem s obrazovkou klepnuli na tlačítko pro spuštění následujícího či předešlého videa. YouTube chce podobným interakcím zabránit, a to s funkcí pro zamknutí obrazovky, kterou aktivujete v nastavení přehrávače. V tomto speciálním režimu se vám po dotyku nezobrazí žádná tlačítka, tedy kromě možnosti pro znovu odemčení.

Další funkce má za cíl usnadnit hledání těch nejlepších momentů ve videu. Náhledy, které se ukazují při interakci s časovou osou, jsou nyní větší. Pokud se navíc v průzkumu obsahu videa ztratíte a budete se chtít vrátit zpátky, jednoduše poznáte, kde jste skončili. Pokud totiž posuvníkem najedete na ono místo, ucítíte vibrace.

Využijete některou z nových funkcí? Napište nám to do komentářů!