YouTube oznámil sérii nových funkcí, které rozšiřují možnosti uživatelů na různých zařízeních, včetně mobilních aplikací a televizních přehrávačů. Některé aktualizace jsou drobné, ale několik z nich přináší změny, které výrazně ovlivní způsob, jakým lidé tuto platformu využívají.

Jednou z klíčových novinek je jemné ladění rychlosti přehrávání videí. Místo dřívějších skoků o 0,25 lze nyní rychlost videa upravit v jemnějších krocích po 0,05. Pro ty, kteří rádi sledují videa o něco pomaleji nebo rychleji, to znamená větší kontrolu nad tempem přehrávání.

Další zajímavou funkcí je vylepšený minipřehrávač na mobilních zařízeních. Nyní lze minipřehrávač zvětšovat a volně přesouvat po obrazovce, což je ideální pro ty, kteří rádi během sledování videí hledají další obsah ke zhlédnutí a přidávají jej do fronty.

Playlisty dostávají nový vzhled a funkce. Kooperativní playlisty nyní umožňují sdílet QR kódy nebo odkazy na web, pomocí kterých mohou přátelé a rodina spolupracovat na tvorbě seznamů skladeb. Bude dokonce možné hlasovat o videích a společně tak vytvořit nejlepší sestavu. YouTube rovněž přidává možnost vlastních náhledů pro tyto playlisty, což zvyšuje jejich personalizaci.

Standardní uživatelé YouTube se konečně dočkají funkce Sleep Timer, která byla dříve testována pouze pro členy Premium. Funkce umožní nastavit časovač, po kterém se přehrávání automaticky vypne.

Platforma také aktualizuje uživatelské rozhraní pro Shorts na televizích, což by mělo zlepšit přehrávání tohoto obsahu na větších obrazovkách.