YouTube Music vyvíjí úsilí o zlepšení své podcastové sekce, podle mnohých stále nedosahuje kvalit Spotify ani Apple Music. Přesto se platforma nevzdává a dle Johanny Voolich, hlavní produktové ředitelky YouTube, má ambice stát se „hlavnídestinací pro podcastery i jejich posluchače.“

V nedávném rozhovoru Voolich uvedla, že podcasty jsou klíčovou součástí YouTube Music a firma si klade za cíl posílit svou misi v oblasti podcastů. YouTube Music nabízí dva přístupy k podcastům: tradiční, zahrnující RSS, stahování, epizody a další audio obsah, a video podcasty, které Voolich popisuje jako zážitek s volitelnou vizualizací.

YouTube Music také zavedla podporu pro RSS podcasty třetích stran, avšak zatím nepodporuje RSS export, což by umožnilo podcastům z platformy šířit se na další platformy. Místo toho Voolich přiznává, že taková funkcionalita není v aktuálních plánech aplikace. Přesto aplikace přináší rozšířené možnosti filtrů pro zlepšení poslechové zkušenosti a také vylepšila poslech v autě prostřednictvím aktualizací pro Android Auto. Platforma nadále umožňuje uživatelům poslouchat oblíbené pořady bez nutnosti platit členské poplatky.