Po nedávném ohlášení konce služby Google Podcasts (více informací ZDE) přichází YouTube Music s novou funkcí, kterou se stává možnost automaticky stahovat podcasty. Pro aktivaci této funkce je třeba navštívit stránku podcastu a klepnout na novou ikonu nastavení, aby se zobrazilo tlačítko Zapnout automatické stahování, které okamžitě stáhne nejnovější epizodu na vaše zařízení pro offline poslech. O novince informoval portál 9to5Google.

Na rozdíl od jiných platforem zatím YouTube Music nenabízí možnost automatického mazání starších epizod. Kupříkladu končící Google Podcasts umožňuje uživatelům nastavit odstranění dokončených epizod po určitém časovém intervalu, což jeho nová alternativa zatím nepodporuje.

Funkce automatického stahování je nutno nastavit pro každý podcast zvlášť a také individuálně pro každé zařízení. Zatímco Google Podcasts nabízí speciální stránku pro rychlé zapínání a vypínání stahování, u YouTube Music je proces trochu složitější, s potřebou navigace přes několik nabídek.

Nová funkce je dostupná ve verzi 6.21 YouTube Music na operačním systému Android a iOS. Kromě toho mnoho uživatelů očekává zavedení odběru prostřednictvím RSS, což by z YouTube Music udělalo jednoduchý podcastový přehrávač bez nutnosti vytvářet a nahrávat video verze pořadů, ačkoli Google také pracuje na automatizovaném řešení​.