Google před nedávnem překvapil své uživatele oznámením o ukončení podpory pro aplikaci Podcasty. Ačkoliv společnost neuvedla přesné datum ukončení, službu plánuje pohřbít někdy v průběhu následujícího roku.

V oficiálním blogovém příspěvku zdůraznil Google rostoucí význam podcastů a jejich stále se zvyšující popularitu v oblasti audio obsahu. Mnoho podcastů již nyní vytváří i video verze svých pořadů na platformě YouTube, což tuto platformu činí důležitým hráčem v oblasti podcastingu. Proto se společnost rozhodla přemístit podcasty do své hudební aplikace YouTube Music.

V příspěvku firma uvádí: „Očekáváme, že v roce 2024 zvýšíme naši investici do podcastů na YouTube Music. Tímto způsobem se stane lepším celkovým cílem pro fanoušky i tvůrce podcastů, nabídneme exkluzivní funkce týkající se komunity, objevování obsahu a přepínání mezi audio a video.“

Tímto krokem chce Google vytvořit centrální místo, kde si uživatelé budou moct vychutnávat své oblíbené podcasty a hudbu. Ačkoliv se jedná o změnu, která nejednoho posluchače zaskočila, společnost se snaží reagovat na dynamiku rostoucího trhu podcastů a zajistit lepší služby pro své uživatele.