Po sérii nejrůznějších úniků, které jsme mimochodem podobně jako u řady Xiaomi 13T zaznamenali i v tuzemských obchodech, se nové chytré hodinky Xiaomi Watch 2 Pro konečně dostávají na světlo světa oficiální cestou. Spolu se zmíněnou řadou telefonů je firma dnes představila na akci, jež proběhla v německém Berlíně.

Watch 2 Pro symbolizují návrat společnosti Xiaomi k operačnímu systému Wear OS, který je vyvíjen softwarovým gigantem Google. Čínský výrobce spotřební elektroniky jej naposledy použil v roce 2020, a to pro hodinky Mi Watch. O novém přírůstku do katalogu chytrých hodinek tedy můžeme říct, že přímo konkuruje známým kouskům typu Samsung Galaxy Watch 6 nebo Google Pixel Watch.

Wear OS je vhodný pro všechny uživatele, kteří rádi pracují s neustále se rozšiřujícím seznamem aplikací. To ve spoustě případů ale vyžaduje také silný procesor, tedy alespoň v případě, že si přejete dosáhnout co nejplynulejších zážitků bez záseků. Přece jenom, kdo by chtěl opak, že? Xiaomi si toho bylo při vývoji Watch 2 Pro evidentně vědomo, a tudíž zvolilo výkonný čipset Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1. Ten je pak doplňován 2GB operační pamětí a 32GB úložištěm.

Jak jste si již mohli všimnout, hodinky sází na kruhový displej. Ten je konkrétně velký 1,43 palce a využívá panelovou technologii AMOLED s rozlišením 466x466 pixelů a svítivostí dosahující až 600nitové hodnoty.

Jednotlivé komponenty při životě udržuje 495mAh baterie, od níž Xiaomi slibuje až 65hodinovou výdrž. Pakliže se ale chystáte intenzivně sportovat s GPS, často volat a používat další funkce, hodinky pravděpodobně vydrží o něco kratší dobu.

Hodinkám pochopitelně neschází ani široká škála senzorů, určená k přesnému měření vašich životních funkcí nebo sportovních aktivit. Milovníci pohybu ostatně ocení přítomnost až 150 režimů pro jeho záznam, komplexní analýzu tréninku a statistiky výkonu. Xiaomi v tiskové zprávě také zvýrazňuje cennou zpětnou vazbu týkající se kvality vašeho spánku.

CENA A DOSTUPNOST

Hodinky Xiaomi Watch 2 Pro půjde pořídit ve dvou různých designových provedeních. Výrobce nabízí více elegantní variantu se stříbrným tělem a hnědým řemínkem nebo kompletně černé provedení, které by mohlo více zaujmout nadšence do sportů. Cenově se ale od sebe neliší.

Kde se ale budete muset s ohledem na cenu rozhodovat, je, zda sáhnete po modelu s podporou LTE. Zatímco verze, která jí nedisponuje, dostala doporučenou cenu 5 599 Kč, varianta s ní stojí 6 299 Kč.