Xiaomi před nedávnem oficiálně světu představilo svůj první elektromobil SU7, který je dostupný také v pokročilejší verzi Max. Ta se pyšní až 800kilometrovým dojezdem nebo schopností zrychlit z nuly na 100 km/h během pouhých 2,78 sekundy.

První elektrické vozy Xiaomi se podle šéfa společnosti dostanou do sériové výroby už v první polovině letoška, během nadcházejících měsíců by se pak měly dostávat k prvním spotřebitelům. Bohužel, přesnější termín/dobu vydání nemáme k dispozici a stejně tak neznáme ani konkrétní cenu modelů. Celosvětově proslulý výrobce smartphonů nicméně avizoval, že auta budou trochu dražší.

Nedlouho po premiéře se elektrická auta SU7 dostala do některých čínských prodejen Xiaomi, kde si je návštěvníci nyní mohou prohlédnout naživo. Že jsou automobily předváděny přímo v obchodech s elektronikou, je vcelku běžná praxe – podobně to dělá například konkurenční firma Huawei. Ten má auto vystavené i ve své nové vlajkové prodejně, o níž jsme na Nový rok psali zde.

Čínská média informují o tom, že by Xiaomi rádo umístilo své elektromobily do většího množství prodejen, avšak řada z nich se nenachází v přízemí, anebo jsou příliš malé. Jeden ze zaměstnanců pekingské vlajkové prodejny měl pro portál Autohome uvést, že Xiaomi bude muset mnoho svých obchodů zrenovovat, aby do nich vůbec mohlo vůz umístit.

Více informací o tom, co elektroauta od Xiaomi nabízí, si můžete přečíst v našem samostatném článku.