Koncem měsíce se na čínském trhu představí vysoce očekávaná řada Redmi K70, skládající ze z modelů Redmi K70, Redmi K70 Pro a Redmi K70E. Právě o třetím zmíněném se v posledních dnech odhalila vysoká spousta detailů a ne všechny přitom pocházejí od samotného Xiaomi. Ačkoliv výrobce včera zahájil propagační kampaň na svých čínských sociálních sítích, je to prakticky zbytečné, neboť klíčové specifikace telefonu už stihly uniknout.

Jak upozornil server Gizmochina, na mikroblogovací platformě Weibo se objevilo video, které ukazuje nejen samotný telefon ze přední strany, ale také testy v benchmarcích, jež prozradily širokou škálu detailů o výbavě. Při pohledu na zařízení si nelze nevšimnout příjemně tenoučkých rámečků a selfie kamery v průstřelu. Bohužel, designové provedení zadní strany ve videu předvedeno nebylo.

Redmi K70E má být první telefon vybavený novým procesorem MediaTek Dimensity 8300, o němž jsme vás informovali včera. Redmi ve svých oficiálních materiálech nicméně zmiňuje Dimensity 8300-Ultra, v důsledku čehož úplně nevíme, co si myslet. Žádný takový čipset totiž dosud odhalen nebyl a současně se o něm ani nespekulovalo.

Až čas tedy ukáže, zda ona Ultra verze nabídne výraznější změny oproti klasickému Dimensity 8300, anebo se jedná pouze o čáry marketingového týmu Redmi. Jistá je ale přítomnost LPDDR5X operační paměti o velikosti až 16 GB a úložiště využívajícího standard USF 4.0, dosahující kapacity 1 TB.

Díky úniku víme, že Redmi K70E dostane pořádně velkou baterii o kapacitě 5 500 mAh, kterou bude kabelem možné nabíjet až 90W výkonem. K dispozici bude také 6,67palcová OLED obrazovka s rozlišením 2712x1220 pixelů a 120Hz frekvencí, 64Mpx hlavní fotoaparát s podporou OIS a snímač otisků prstů zabudovaný přímo do displeje.