Xiaomi Smart Band 8 byl v Číně představen už dříve tento rok. Nabízí 1,6palcový AMOLED displej s jasem 500 nitů a obnovovací frekvencí 60 Hz. Xiaomi se také chlubí až 16denní výdrží baterie a více než 150 sportovními režimy. Stejně jako v předešlých modelech se uživatelé dočkají měření tepu, kyslíku v krvi či menstruačního cyklu. Více jsme už po spuštění v Číně psali zde.

Ačkoliv už se hodinky na některých českých e-shopech objevily, šlo pouze o modely s čínskou lokalizací a pro jejich zprovoznění v češtině bylo třeba provést pár šikovných triků. Po globálním spuštění už budou hodinky měly dostupné i v české lokalizaci. Ke spuštění má podle současných spekulací pocházejících z Polska dojít 4. října, tedy dlouho po mobilní sérii Xiaomi 13T.

V současnosti se v Číně prodávají verze náramku s i bez NFC. Nově je dostupná dokonce i varianta Pro, ta ale nejspíš ani při globálním spuštění prodejů základního modelu dostupná nebude. K vydání Smart Band 8 Pro tak nejspíš dojde ještě později, avšak hrozí, že k nám do Česka nepřijde vůbec.

Aktualizace: Polský e-shop X-Kom prozradil cenu Xiaomi Smart Band 8. Dle něj má stát 199 zlotých, čili asi 1 100 Kč v přepočtu. Zmiňuje také vydání v den 3. října.