Xiaomi již dlouhá léta známe jako výrobce mobilních telefonů a příslušenství. Pravděpodobně všichni si už stihli také zvyknout na to, že firma působí i v dalších oblastech, jako jsou například produkty chytré domácnosti. Několik posledních roků se ale diskutuje také o vstupu tohoto čínského výrobce na trh s elektromobily.

V souvislosti s tímto odvětvím bude Xiaomi pořádat speciální konferenci, a to dokonce ještě v letošním roce. Generální ředitel společnosti dnes brzy ráno na platformě X sdílel pozvánku na akci zvanou Stride, jež proběhne 28. prosince. Sledovat ji bude možné od 7:00 našeho času.

Vhodné je poznamenat, že vzhledem k výskytu pozvánek na sociální platformě X by se konference mohla hlouběji dotknout také zájemců mimo domovskou Čínu. Jun ve svém příspěvku také zdůraznil cíl prezentace – Xiaomi nám během ní nepředstaví nové produkty, ale pouze technologii, kterou využívají.

Poslední týdny a měsíce se hovoří o dvojici elektrických automobilů Xiaomi – SU7 a SU7 Max. Jejich fotografie nedávno unikly na internet a prohlédnout si je můžete níže. Na vývoji těchto vozidel podle Juna pracovalo více než 3 400 inženýrů a celkové investice do výzkumu dosáhly hranice 10 miliard jüanů (v přepočtu tedy více než 30 miliard Kč).