Letošní řada tabletů od Xiaomi by se zase mohla dočkat úspěchu. Velmi povedeně se na základě předběžných spekulací a úniků jeví zejména model Xiaomi Pad 7 Pro, který dostane nejen vcelku moderní a pořádně výkonný procesor, ale také plynulý displej nebo výrazně větší baterii.

Podle serveru GSMChina se baterie Xiaomi Padu 7 Pro pochlubí hned 10 000mAh kapacitou, což představuje značné zlepšení oproti loňskému Xiaomi Padu 6 Pro, jenž nabízel kapacitu pouze 8 600 mAh. Výrazného posunu se navíc dočká i maximální výkon nabíjení kabelem, který je v případě nadcházejícího tabletu údajně až 120W.

Xiaomi Pad 7 Pro dále dostane někdejší vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, díky němuž bude moct svým budoucím majitelům nabídnout pořádnou porci výkonu. K dispozici také bude 10palcový LCD displej s vysokým rozlišením 1480x2367 pixelů a plynulou obnovovací frekvencí 144 Hz.

Připravovaný Xiaomi Pad 7 Pro se tentokrát údajně podívá také do zemí mimo domovskou Čínu. Vidíme v tom tedy naději na jeho příchod do České republiky. Zda se ale Xiaomi ke globálnímu debutu doopravdy uchýlí, zatím nebylo oficiálně potvrzeno.