Je možné, že Xiaomi připravuje tablety s čipsetem Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. V příspěvku na sociální síti Weibo to naznačuje známý leaker Digital Chat Station. Podle všeho by mohlo jít o zařízení z řady Xiaomi Padů 6, jejíž nejdražší model se údajně pochlubí velkou 14palcovou obrazovkou.

Předpokládá se, že by nová řada mohla představovat konkurenci pro velké výrobce, jako je Samsung či Apple, a to právě díky onomu výkonnému čipsetu. Ve hře má být také varianta s čipsetem MediaTek Dimensity 9000. Pokud ale Xiaomi skutečně bude cílit na tu nejnáročnější vrstvu uživatelů, přijde mi škoda tablet nevybavit lepším Dimensity 9000+.

Vlajková loď by se mohla nazývat Xiaomi Pad 6 Pro nebo Xiaomi Pad 6 Ultra a pýchou její obrazovky pravděpodobně nebude jenom velikost, ale také obnovovací frekvence, která se klidně může vyšplhat až na 144 Hz. Tablet by mohl podporovat 120W nabíjení a do rukou ho zřejmě dostanete s operačním systémem Android 13.

Očekává se, že Xiaomi koncem listopadu představí řadu smartphonů Xiaomi 13, které budou pod kapotou mít čipset Snapdragon 8 Gen 2. Je dost možné, že bude nový tablet odhalen právě během této akce.