O hodinkách Xiaomi Watch 2 Pro jsme se již stačili dovědět spoustu klíčových informací. Díky všemožným omylům, v jejichž důsledku se produkt například objevil na německém Amazonu s obrázky, specifikacemi a cenou, jsme si mohli zhruba udělat představu o tom, co budou moct nabídnout. Na jednu z nejdůležitějších vlastností nyní upozorňuje samo Xiaomi, a to prostřednictvím nedávno vydaného teaseru.

Samotné 15sekundové video můžete zhlédnout výše. Kromě toho, že v něm Xiaomi potvrdilo existenci hodinek a datum jejich vydání, vyšlo na veřejnost s informací, že se společnost vrací k operačnímu systému Wear OS od Googlu. Od něj se Xiaomi oprostilo po vydání Mi Watch v roce 2020. Xiaomi Watch 2 Pro se tak stanou přímým konkurentem Samsung Galaxy Watch 6 nebo Google Pixel Watch 2.

Xiaomi Watch 2 Pro dostanou kruhový AMOLED displej o velikosti 1,43 palce a rozlišení 466x466 pixelů, který bude chráněn sklem Gorilla Glass. Dále se máme dočkat výkonného procesoru Snapdragon W5+ Gen 1, 2GB operační paměti, 32GB úložiště a 500mAh baterie se schopností udržet hodinky při životě až 72 hodin. Bližší podrobnosti o výbavě si můžete přečíst zde.

Hodinky budou představeny už 26. září ve 14:00, a to po boku sub-vlajkové řady smartphonů Xiaomi 13T. Podle objevů leakera MysteryLupin budou v některých oblastech hodinky stát pouhých 249 eur (6 100 Kč v přepočtu), avšak cena v německém Amazonu dosahovala klidně až na 423 eur, čili zhruba 10 300 Kč v přepočtu. Na detaily o tuzemské ceně si budeme muset ještě počkat.