Čínský gigant se zaměřením na smart zařízení Xiaomi oznámil kolaboraci s Leicou, německým výrobcem fotoaparátů s kořeny sahajícími více jak sto let nazpět, až do roku 1913. Kolaborace také značí, jak dlouho se Leica ve světě telefonu vyskytuje.

Zatím tady máme jen krátkou tiskovou zprávu hovořící o dlouhodobé spolupráci mezi společnostmi Xiaomi a Leica. Internet si ale už chvíli o kolaboraci šeptal. Přesněji už od konce března.

Spolupráce mezi výrobci fotoaparátů pro profíky a výrobci smartphonů se navazují vcelku často. Především Leica má zkušenosti s Huawei, se kterým spolupracovala do loňska už od roku 2016, poprvé na Huawei P9. Předchozí rok také značí začátek spolupráce Leicy s japonským Sharp. Když to vezmeme ze široka, tak Hasselblad delší dobu kolaboruje s OnePlus, Zeiss zase se Sony a Nokií.

Další informace jsme o tomto tajemném telefonu nedozvěděli. Přesto se počítá s jeho názvem — Xiaomi 12 Ultra. Nedávno oznámený čip Snapdragon 8 Plus Gen 1 by samozřejmě neměl chybět v této vlajkové lodi. Také by měl vyjít už v červenci. Uvidíme, co si pro nás společnosti přichystaly.