Dle posledních informací je premiéra řady Xiaomi 14 opravdu na spadnutí. Jak jsme psali dnes ráno, očekávané vlajkové modely mají podle bloggerů na tamních sociálních médiích debutovat ještě v tomto měsíci, a to těsně poté, co bude představen procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, jenž bude modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro pohánět. Do pátku 27. října ještě zbývá nějaký ten čas, každopádně už nyní máme k dispozici pěkný pohled na to, jak bude dražší kousek z dvojice vypadat.

Xiaomi 14 Pro se ukazuje na nově zveřejněných renderech, za nimiž stojí renomovaný leaker a designér Steve Hemmerstoffer ve spolupráci s portálem 91mobiles.

Největší pozornost na sebe táhne kamerový modul umístěný na zadní straně, který opravdu hodně připomíná sporák nebo indukční desku. Co na první pohled možná nemusí být znát, je, že ze zad docela výrazně vystupuje. Zdroj konkrétně uvádí, že je mezi krytem a ostrůvkem s fotoaparáty 13,1mm výškový rozdíl.

Osobně musím říct, že se mi v tomto ohledu více líbilo provedení Xiaomi 13 Pro, ale určitě se najdou i tací, kterým se bude designová změna zamlouvat.

Přední stranu telefonu tentokrát nepokrývá prohnutý displej, nýbrž plochý panel, jenž údajně měří 6,6 palce. V průstřelu uprostřed jeho vrchní části klasicky najdeme selfie kameru. Rám telefonu také sází na ploché hrany, v důsledku čehož může Xiaomi 14 Pro mírně připomínat iPhony od Applu.

Xiaomi 14 Pro má pod kapotou kromě Snapdragonu 8 Gen 3 skrývat také 4 860mAh baterii s podporou 120W dobíjení kabelem a 50W bezdrátového nabíjení. Displej dle dostupných informací využívá rozlišení 2K a 120Hz frekvenci. Na fotoaparátech se bude s nejvyšší pravděpodobností podílet německá firma Leica a v jejich čele podle všeho stane 50Mpx snímač.