Již v minulém měsíci Xiaomi představilo očekávanou vlajkovou loď pojmenovanou Xiaomi 13 Ultra, která vznikla ve spolupráci s německou firmou Leica a cílí převážně na milovníky fotografování. Jeho výbava je ale špičková i v mnoha dalších ohledech (výkonný čipset, zářivý čipset aj.). Dostupný je však momentálně jen v Číně a není přesně jasné, kdy se dostane na globální trh. Tamní zájemci si jej ale mohou pořídit ve třech různých barevných konfiguracích, přičemž nyní se k nim přidává další limitovaná trojice.

Xiaomi 13 Ultra byl dosud k mání v bílé, olivově zelené a černé barvě, nicméně nyní výrobce přes svůj oficiální profil na sociální síti Weibo ohlásil existenci dalších variant – Starry Sky Blue (modrá), Cabernet Orange (oranžová) a Ginko Yellow (žlutá). Čínský gigant v oboru spotřební elektroniky tak pokračuje v jakémsi trendu, který nastavil už při prosincovém uvedení prvních dvou modelů z vlajkové série Xiaomi 13 – levnější kousek se tehdy prodával kromě základních barev také v zelené, modré, červené a žluté, jež byly extrémně výrazné.

Nové varianty fotoaparátu smartphonu Xiaomi 13 Ultra se v Číně začnou prodávat již 6. května, avšak hovoří se o tom, že budou exkluzivní pouze pro model se 16GB operační pamětí a 512GB úložištěm. Rezervace již byly zahájeny.

Podrobnější informace o Xiaomi 13 Ultra si můžete přečíst v našem samostatném článku, kde rozebíráme všechny jeho klíčové parametry. Jakmile budeme mít bližší detaily k jeho globální nebo ještě lépe české dostupnosti, dáme vám zavčas vědět.