Platforma X, původně Twitter, přepracovává svou strategii týkající se placených funkcí. Zatímco dříve bylo možné většinu funkcí využívat zdarma, nyní se některé z nich přesunou do nového tarifu s názvem Basic, jenž je nejlevnější z aktuálně nabízené trojice. Toto předplatné bude klíčem k možnostem, jako je upravování a mazání příspěvků, a také k prohlížení některých částí bez reklam.

V nedávné době X představil nový způsob, jak umožnit využívat některé tlačítka za symbolický roční poplatek. Nyní se platforma zaměřuje na další funkce, které byly dříve zdarma. Předplatné Basic nabídne možnost publikovat obsáhlejší obsah, stahovat videa, sledovat videa na pozadí a mnoho dalšího.

Kromě základních funkcí předplatné Basic nabídne také vylepšenou bezpečnost v podobě šifrovaných zpráv a dvoufaktorové autentizace.

Ačkoliv se může balíček Basic na první pohled zdát být způsobem, jak nabídnout bonusové funkce za nižší částku, ve skutečnosti působí jako cesta, jak odebírat čím dál více funkcí „neplatičům“ a zamykat je za paywall.

Po nedávné reformě momentálně X nabízí tři různá předplatná. Basic, nejlevnější z nich, je doprovázen tarify Premium a Premium+, které nabízí dodatečné funkce pro tvůrce obsahu, fajnšmekry či uživatele, kterým už reklamy lezly na nervy.