Nedávno jsme vás informovali o kartách v průzkumníku souborů na novém Windows 11. Nyní přichází další zpráva ke stejnému tématu. A to, že operační systém zde nově dokonce zobrazuje reklamy.

Zatím jde o testovací proces, který se nedotkl mnoha lidí. Reklamy se zobrazují zatím jen v nejnovější Preview verzi. Jde o proužek mezi cestou složky a soubory v ní. Zatím jde o reklamu z první strany, tudíž na jiný produkt od Microsoftu. Tím je Microsoft Editor, který podle reklamy umožňuje „psát sebevědomě napříč dokumenty, emailem a na webu s pokročilou nabídkou návrhů psaní.” Vedle tohoto textu je také tlačítko Zjistit více.

Něco podobného můžete poznat z vyhledávání v nabídce Start. Na mysli máme situaci, když vyhledáváte jméno prohlížeče, který dělá konkurenci Microsoft Edge, tudíž kterýkoli jiný. Dokonce k tomu spadá Internet Explorer. Silou vám „doporučuje” si stáhnout lepší a novější Microsoft Edge. Naštěstí lze tyto nabídky v nastavení jednoduše vypnout.

Budeme doufat, že reklamy v průzkumníku souborů Microsoft nakonec neuvede. Přeci jenom reklamy v základním průzkumníku souborů nejsou příliš vhodné.