WhatsApp přichází s řadou novinek ve svém designu, které mají zlepšit uživatelskou zkušenost a zároveň udržet krok s rostoucím počtem funkcí aplikace. V rámci nejnovější aktualizace byla zavedena nová barevná paleta, na jejímž výběru se podílelo přezkoumání více než 35 odstínů. Cílem bylo najít hlubší tóny, které by pomohly snížit namáhání očí v situacích s nízkým osvětlením. Tmavý režim aplikace, který je mezi uživateli velmi populární, byl o další odstín ztmaven, aby byly zprávy lépe čitelné.

Pro uživatele Androidu přidává WhatsApp také nativní spodní navigační lištu, což usnadňuje rychlejší přechody mezi chaty, aktualizacemi, komunitami a hovory. Funkce je na iOS již nějakou dobu dostupná a nyní se dostává i na operační systém Android.

Uživatelé iOS se mohou těšit na zjednodušení odesílání fotografií a videí díky novému rozložení příloh. Místo celoobrazovkového menu uvidí uživatelé rozšiřitelnou lištu, která jim umožní lépe vidět dostupné možnosti pro odesílání médií, anket, dokumentů a dalších souborů.

WhatsApp rovněž přepracovává své ikony do kulatého, obrysového stylu a aktualizuje výchozí pozadí v chatovacích oknech.