Podle nejnovějších informací prochází populární komunikační a multimediální aplikace WhatsApp výraznou transformací. Tradiční metoda identifikace uživatelů pomocí jejich telefonních čísel ustupuje do pozadí a na scénu konečně přijdou uživatelská jména. Tuto podstatnou změnu v architektuře WhatsAppu oznámil zdroj WABetaInfo, pravidelně sledující novinky v této oblíbené komunikační platformě, prostřednictvím svého příspěvku na sociální síti Twitter. Tento portál se specializuje na testování a důkladné prozkoumávání aplikace WhatsApp.

Ve svém příspěvku na Twitteru WABetaInfo zdůrazňuje, že nová verze aplikace přináší také funkci nastavení uživatelského jména. Tato novinka by měla být součástí blížící se aktualizace aplikace a očekává se, že uživatelům nabídne více možností pro jejich digitální identitu.

Na novou možnost vytvoření uživatelského jména se můžete podívat na obrázku níže.

Hlavním důvodem pro implementaci této změny se jeví jako snaha o posílení ochrany citlivých údajů a zajištění vyššího soukromí na platformě. Tímto krokem by Whatsapp měl reagovat na rostoucí poptávku po vyšším stupni ochrany osobních údajů.