Komunikační platforma WhatsApp se v následujících verzích převlékne do zbrusu nového kabátku, který se přizpůsobuje moderním trendům. Meta na vylepšeném uživatelském rozhraní neustále pracuje – informoval o tom portál WABetaInfo, který pátrá po změnách v testovacích verzích WhatsAppu

Jak si můžete všimnout na níže umístěném obrázku, nové rozhraní WhatsAppu bude primárně zbarveno do bílé, kterou budou doplňovat prvky v ikonické zelené. Do aplikace přibude spodní lišta, kde najdeme záložky pro konverzace, statusy, komunity a hovory. Horní panel se tedy jinými slovy přesune úplně dolů. Nahrazen bude tlačítky pro filtrování konverzací, ale v dalších částech aplikace budou na tom samém místě nejspíš dostupné jiné funkce.

Tým WhatsAppu se také rozhodl vylepšit design některých ikonek a jednotlivé prvky zakulatil. V důsledku všech popsaných změn by měla aplikace působit modernějším a přehlednějším dojmem, alespoň tedy dle mého. Svůj názor s námi můžete sdílet v komentářích.

V současné době bohužel není jasné, kdy se začne nové rozhraní rozšiřovat ke všem uživatelům platformy. Očekáváme, že o tom bude sama Meta v blízké budoucnosti informovat prostřednictvím blogu pro novinky ve WhatsAppu. Jakmile tak učiní, dáme vám vědět.