WhatsApp, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, nedávno oznámila nové funkce na své platformě. Aktualizace s sebou přináší tzv. Voice Status, soukromé publikum či nové možnosti reakce.

Voice Status funguje jako běžný status, akorát umožňuje uživatelům informovat své blízké (třeba o aktuální náladě) pomocí krátké hlasové zprávy . Lze tak snadno zvýraznit, jak se nám dnes věci daří, pomocí „hlasovky“. Speciální reakce zase budou umožňovat uživatelům okamžitě odpovědět na jakékoli statusy třeba od vašich přátel či kolegů. Reakce budou mít stejnou podobu jako ty na textové zprávy v aplikaci a budou obsahovat nejrůznější emoji.

Mezi další novinky patří ukazatel stavu uživatele. Objeví se kolem profilového obrázku vašeho kontaktu, kdykoliv zveřejní nový status, což umožňuje vidět jej v seznamech konverzací, seznamech účastníků skupiny a informacích o kontaktu.

Nová aktualizace přináší také možnost volby, komu bude zpřístupněn váš aktuální status. Můžete upravit nastavení ochrany soukromí pro každý z nich, abyste určili, kdo ho bude moci vidět.

Uživatelé, kteří již aktualizovali svou aplikaci, mohou tyto nové funkce využívat okamžitě. Mezi ty další se novinky rozšíří už brzy.