Debbie Weinsteinová, viceprezidentka Google UK, v nedávném rozhovoru pro zpravodajský portál BBC uvedla, že AI nástroj Google Bard by měl být chápán jako inovativní experiment, nikoli jako zdroj konkrétních informací. Podle ní by uživatelé měli ověřovat informace poskytnuté Bardem a poskytovat zpětnou vazbu prostřednictvím hodnotících tlačítek u generovaného obsahu.

Generativní umělá inteligence, jako je Bard, se potýká s výzvou v přesnosti. Může vytvářet takzvané halucinace, což znamená generování zcela falešných informací. Obdobný problém dokonce způsobil komplikace dvěma právníkům z New Yorku, kteří v soudním případu použili textový nástroj ChatGPT od společnosti OpenAI a prezentovali fiktivní právní výzkum.

Debbie Weinsteinová v rozhovoru prohlásila: ,,Vyzývám lidi, aby skutečně používali Google jako vyhledávač pro ověřování informací, které našli."

Bard, sofistikovaný jazykový model od společnosti Google, je schopen generovat text, překládat jazyky, tvořit různé druhy kreativního obsahu a odpovídat na otázky uživatelů informativním způsobem. Je však důležité si uvědomit, že Google Bard není dokonalý. Může předkládat obsah, který je fakticky nesprávný, nebo který je zaujatý či škodlivý.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že tento AI nástroj je nyní běžně dostupný v České republice, včetně lokalizace. Více informací naleznete v našem předchozím článku pod přiloženým odkazem ZDE.