Kromě chystaného AR/VR headsetu, jenž bude s nejvyšší pravděpodobností odhalen 5. června během vývojářské konference WWDC 2023, nemáme letos od Applu očekávat žádná výrazná rozšíření jeho hardwarového katalogu. Přesto se ale můžeme dočkat něčeho zajímavého alespoň po softwarové stránce. Těšit se mohou zejména majitelé chytrých hodinek Apple Watch.

Během akce WWDC 2023 mají padnout zmínky o nových operačních systémech pro „jablečné“ produkty. Podobně jako loni by nám měly být odtajněny podrobnosti o aktualizaci iOS, ale stejně tak o další verzi watchOS, macOS, iPadOS nebo tvOS. Jak ale ve svém nejnovějším vydání týdeníku Power On uvádí známý insider Mark Gurman, jeden z nejzajímavějších updatů má dostat právě systém pro hodinky.

Gurman je přesvědčen, že se s watchOS 10 dočkáme výraznějších změn v designu uživatelského rozhraní. Stejný osud by ale podle něj neměl čekat iOS 17. O konkrétních změnách však insider a redaktor agentury Bloomberg nehovořil, a tak si zřejmě budeme muset počkat na samotnou prezentaci během WWDC.

Co se týče hodinek Apple Watch jako takových, letos se téměř určitě žádného rozšíření portfolia nedočkáme. Apple k tomu prakticky nemá důvod – loni vydal jak levnější Apple Watch SE, tak i dražší Apple Watch Series 8. Navíc se poprvé zaměřil i na nejnáročnější sportovce a milovníky adrenalinu, kterým přinesl Apple Watch Ultra s odolnější konstrukcí a bohatší softwarovou výbavou.

Podle Gurmana bude řada Apple Watch Series 9 přeskočena a dočkáme se rovnou hodinek s desítkou na konci, která bude odkazovat na desáté výročí Apple Watch (podobně jako kdysi u iPhonu X).