Americká společnost Apple ve své pondělní tiskové zprávě uvedla, že od spuštění App Store v roce 2008 si vývojáři prodávající obsah a služby vydělali už více než 260 miliard amerických dolarů. Jelikož v minulém roce celková částka byla 200 miliard dolarů, tak se dá spočítat, že jen za rok 2021 se jedná o částku 60 miliard dolarů. Výrobce iPhonů také uvedl, že výdaje uživatelů v App Storu, které byly mezi Štědrým dnem a Silvestrem, vzrostl o dvoucifernou částku. Bližší číslo ale výrobce nespecifikoval.

Zatímco nová čísla naznačují, že je App Store pro Apple i nadále velkým výdělkem, tak na druhou stranu vzrůstá nespokojenost vývojářů s obchodem. Mnoho vývojářů má velké problémy s restriktivními zásadami. Zejména s 30% provizí, kterou si Apple bere z mnoha transakcí.

Asi jedním z nejznámějších sporů je ten mezi Applem a Epicem, kdy si hru Fortnite z App Storu nestáhnete. Po spuštění mobilní verze populárního battle royale Fortnite odmítnul Epic platit Applu 30% podíl z nákupů uvnitř aplikace. Prozatím nedošlo k žádnému dalšímu posunu. S posledním verdiktem soudu Apple nebyl spokojen a podal odvolání.

Pondělní tisková zpráva také obsahovala statistiku, ve které je uvedeno, že je aktivních více než 745 miliónů předplatných služeb jak od samotného Applu, tak i ostatních vývojářů. V posledních letech Apple přidal nové prémiové služby jako News Plus, Fitness Plus a Apple TV Plus do svého seznamu nabídek služeb. Zdá se, že tato strategie se vyplácí, vzhledem k novému historickému maximu tržeb ale není jasné, kolik předplatných vlastních služeb společnosti Apple se započítává do těchto 745 milionů.