Vyhledávač Microsoft Bing není zrovna oblíbený, ale novinka., která do něj zanedlouho zamíří, by mohla některé uživatele navnadit k jeho používání. Bing vám totiž umožní vygenerování obrázku na míru. Využívat přitom bude technologii DALL-E 2 od společnosti OpenAI.

Tuto vychytávku zvanou Image Creator už Microsoft už začal rozšiřovat mezi uživatele ve vybraných regionech, Česko ale mezi nimi zatím není. Do textového pole je možné zadat slovo nebo podrobnější popis, na základě něhož umělá inteligence vytvoří co nejlepší obrázek.

„Uživatelé mohli vždy vyhledat obrázek, jenž existuje na webu, ale díky nástroji Image Creator mohou nyní vytvářet obrázky, které chtějí vidět. V prohlížeči Edge mohou používat nástroj Image Creator v postranním panelu,“ uvádí Microsoft.

DALL-E 2 nedokáže vytvářet sexuální či násilné obrázky, jelikož jeho tvůrci tento typ obsahu nezařadili do trénovací sady. Umělá inteligence se tedy nemohla naučit, jak takové snímky vygenerovat. Microsoft slibuje, že bude neustále pracovat na tom, aby se Image Creator nedal zneužít.