Zatímco před několika dny unikly na internet fotografie makety skládacího telefonu Samsung Galaxy Z Flip 5, nyní se můžeme podívat na podobné snímky, jež zachycují jeho rozměrnějšího a dražšího brášku Galaxy Z Fold 5. Nelze si přitom nevšimnout zásadních nedostatků, o kterých si svět původně myslel, že tentokrát už konečně zmizí.

Obrázky byly zveřejněny na portálu Slashleaks, kde komunita technologických nadšenců shromažďuje úniky ze světa mobilních telefonů, tabletů a jejich příslušenství. Galaxy Z Fold 5 byl vyfotografován v bílé a černé variantě a to, že se jedná právě o Fold nové generace, potvrzuje umístění blesku mimo kamerový modul se třemi snímači.

Kamenem úrazu skládacích telefonů tohoto typu jsou dvě věci – kloub a viditelný přehyb na displeji. De facto spolu jdou ruku v ruce, protože horší konstrukce kloubu může udělat přehyb více viditelným. Ani v jednom z těchto ohledů to přitom pro Galaxy Z Fold 5 nevypadá šťastně. Navzdory dřívějším tvrzením o novém provedením je po složení telefonu přítomná mimořádně výrazná mezera mezi oběma polovinami. Navíc, když se podíváme na vnitřní displej, dlouhé čáry uprostřed si nelze nevšimnout.

Pokud bude Galaxy Z Fold 5 skutečně navržen stejně jako tyto makety, jsem upřímně hodně zvědavý, jak si to Samsung dovede obhájit před všemi těmi fanoušky, kteří už s vyřešením těchto konstrukčních nedostatků počítali dlouho. Pravost maket ale pochopitelně nejsme schopni potvrdit, a tak prosím informace berte s rezervou.

Samsung Galaxy Z Fold 5 bude po boku Galaxy Z Flip 5 oznámen už 26. července na akci Galaxy Unpacked. Během ní se rovněž očekává představení nových tabletů a chytrých hodinek.