Samsung nedávno oficiálně potvrdil datum uskutečnění letního Galaxy Unpacked. Akce proběhne 26. července v jihokorejském Soulu a dočkáme se během ní debutu nové řady chytrých hodinek či další generace skládacích telefonů, z nichž bude rozhodně zajímavější Galaxy Z Flip 5. Jeho konstrukci si nyní můžete podrobněji prohlédnout i vy, a to díky uniklým snímkům zachycujícím jeho maketu.

Fotografie i video se objevily na portálu Slashleaks, kde komunita nadšenců shromažďuje úniky ze světa mobilních zařízení. Galaxy Z Flip 5 je na snímcích zobrazen v celé své kráse a musím se přiznat, že mě ona bílá barevná varianta zaujala. Spolu s lesklými okraji totiž smartphonu dává mimořádně prémiový nádech.

Ze všech dřívějších úniků a spekulací lze usoudit, že Galaxy Z Flip 5 bude zcela jiný šálek kávy než jeho předchůdce. S pomocí své rozměrné zadní obrazovky nabídne řadu zbrusu nových možností, a navíc díky údajné spolupráci se softwarovými giganty Google, Microsoft a Meta lze očekávat pěkně optimalizované funkce.

Skládačka navíc bude poháněna výkonným čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, jehož frekvence dosahuje až 3,36 GHz, což se bude hodit už jenom pro funkci Samsung DeX. Letošní Flip tak bude vůbec prvním, který budete moct využít jako počítač. Více informací jsme o tomto tématu psali zde.

Jak se líbí Galaxy Z Flip 5 vám? Sdílejte s námi své myšlenky v komentářích!