Kamery jsou pro zákazníky velmi důležitým atributem chytrých telefonů; u mnohých totiž rozhoduje, které zařízení si pořídí

Firmy jsou si toho vědomy, proto jsou to právě novinky na kamerách, které jsou snad nejvýraznější na eventech výrobců.

Příkladem může být OnePlus, které na své jarní konferenci, kde představilo linii OnePlus 9, právě možnosti jejich kamer podtrhávalo.

Unikátní kamery chce mít i Vivo, to si totiž nechalo už na konci minulého roku patentovat telefon, který by v sobě schovával dron s kamerami. Informace se na veřejnost dostala teprve nedávno.

Samotný patent samozřejmě ani z daleka neznamená, že by ho firma chtěla realizovat, spíše kvůli náročnosti nikdy nespatří světlo světa.

Přečtěte si také: AnTuTu zvolilo nejrychlejší prosincový Android smartphone střední třídy

Koncept by ale nebyl nemožný, dostatečné technologie už máme, je ale nutné si uvědomit, že samotný senzor k záběrům, které známe z našich telefonů, potřebuje i procesor, a tak by se nepochybně pro designéry jednalo o oříšek.

Teď už ale k tomu, jak by podle Viva měl kamerový modul na dronu fungovat. Modul s dronem z telefonu vyjede, poté vzlétne samotný dron. Ten by měl podle patentu disponovat dvěma kamerami, nahoře a z boku, a třemi infračervenými senzory, které by zajišťovaly, aby zařízení nenaráželo do překážek.

I přes nepravděpodobné uvedení telefonu na trh je zajímavé zamyslet se, jaké by šlo z takového kamerového modulu získat záběry, dron v kapse by totiž byl docela revoluční. Vzhledem k rozměrům by bylo třeba dát si pozor na vichr, zvlášť ten z hor.

Protože se jedná pouze o patent, žádné další specifikace nemáme, a jak už bylo zmíněno, nejspíš ani bohužel mít nebudeme, možná nás ale Vivo překvapí, jak už to ostatně udělalo mnohokrát.