OnePlus i letos představil nový line-up svých smartphonů. Dva modely; OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro budou letos společnost reprezentovat. Na prezentaci byl kladen důraz hlavně na kamery.

O prezentaci jsme už dříve slyšeli řadu spekulací. Kromě vůbec prvních hodinek, které firma představila, jsme se těšili na detailní informace o partnerství s firmou Hasselblad, výrobcem profesionálních kamer.

Přečtěte si také: Další vlajka v Evropě: OnePlus 12 si můžete předobjednat i vy

PARTNERSTVÍ S HASSELBLAD A KAMERY

Začátkem konference bylo partnerství vyzdviženo a na nový kamerový systém jsme slyšeli řadu chvály. Hasselblad má v odvětví fotoaparátů a kamer dlouholeté zkušenosti, ostatně, jejich kamery pořizovaly obraz z přistání na Měsíci. Co ale vlastně partnerství novým telefonům přineslo?

Korekce barev u fotek a videí nových telefonů byla prý díky partnerství výrazně vylepšena, ale nebude se jednat o žádná přesaturovaná veledíla, firma se snažila co nejvíce přiblížit přírodnímu podání barev - „přírodní“ je v podstatě mottem letošní série.

Na ukázkových fotografiích OnePlus předvedlo, jak telefony zvládají protisvětlo, a přitom stále skvěle podávají právě ty už zmíněné barvy.

FOTKY

Partnerství ale samozřejmě neskončilo u korekce barev, Hasselblad pomáhal vyvinout i samotné senzory a další aspekty kamerového softwaru. Dočkáme se tak oranžového tlačítka spouště.

Teď už ale vážně. OnePlus dostává širokoúhlý režim, který nedeformuje své okraje. Širokoúhlý objektiv samozřejmě není na této cenovce výjimkou, ale něčím „extra“ je tady právě absence deformace po krajích, která objekty na okrajích zaoblí.

Ultra-Wide kamera disponuje 50 MP a ta hlavní pak 48 MP, fotky jsou tak detailní.

Integrovaná aplikace kamery ještě umožňuje přepnout na „pro“ mód, kde můžete regulovat řadu nastavení, které jinak najdete na zrcadlovce. Nastavitelná je závěrka, white balance i další.

VIDEO

I u videa platí to, že si korekce barev povšimnete, a kromě výše zmíněných softwarových funkcí pak ještě 8K video při 30 FPS a 4K video při 120 FPS.

Na poli smartphonových kamer se tak OnePlus nemá vůbec za co stydět.

ONEPLUS 9 PRO

Prvním představeným produktem byla vlajková loď; OnePlus 9 Pro.

Často skloňovaný byl během prezentace design. Záda jsou kromě relativně velkého kamerového modulu pokryta sklem s matným finišem.

Zepředu pak najdeme na okrajích zaoblený displej. Telefon by díky jeho tvaru měl navíc skvěle padnout do ruky.

Prodávat se bude ve třech barvách „inspirovaných přírodou: Morning Mist (světle šedá), Pine Green (světle zelená), a Stellar Black (prostě černá).

FLUID DISPLAY 2.0

Stejně jako ostatní nové vlastnosti byl vyzdvihnut i Fluid Display 2.0. Nová technologie HyperTouch, která je jeho součástí, by, zvlášť hráče, měla potěšit nízkou latencí a vysokou přesností.

Hráče pak navíc ještě může potěšit optimalizace vybraných her, např. BrawlStars.

Se 120 Hz obnovovací frekvencí umí telefon dynamicky pracovat, a tak na některých snímcích ušetřit nějakou tu elektřinu.

OnePlus pak stejně jako v minulých letech dbá na plynulost systému.

VNITŘNOSTI

Uvnitř telefonu najdeme nejnovější Qualcomm Snapdragon 888. OnePlus pak na konferenci ještě zmiňovalo nové řešení odvodu tepla, které by mělo zajistit to, že se telefon nebude přehřívat.

Aby ale procesor měl, lidově řečeno, „co žrát,“ uvnitř telefonu najdeme 4 500 mAh v baterii.

Na nabíjení se také myslelo, to totiž nově zabere jen třicet minut z nuly na sto; ještě trošku níž a telefony budou moci soupeřit se sporťáky. Co se týče nabíjení bezdrátového, tak tam se 50 Watty telefon nabije za tři čtvrtě hodiny. Na nabíječce si pak může hovět jak vertikálně, tak horizontálně, a tak si při nabíjení můžete třeba pustit Netflix.

DOPLŇKY

Společně s telefonem OnePlus představil i řadu doplňků, k telefonu si tak budete moc koupit oficiální obal nebo spouště na hraní.

Přečtěte si také: OnePlus 12R vstupuje na trh. Nabízí skvělý výkon a dlouhou výdrž

ONEPLUS 9

OnePlus 9 od svého silnějšího bráchy převzal řadu funkcí a na první pohled byste je od sebe rozpoznali jen těžko.

Ano, designem se mírně liší, slabší varianta má o senzor na zádech méně a plochý displej, jinak ale většinu funkcí sdílí.

Skvělý kamerový systém se od Pro modelu neliší, nejsilnější Snapdragon zde také nalezneme a baterie je také stejná, jen chybí pár těch „prémiových“ funkcí.

ONEPLUS WATCH

OnePlus kromě nových telefonů představilo i své vůbec první hodinky. Mají 1,3palcový kulatý display.

OnePlus samo na konferenci zmínilo, že by hodinky neměly nahradit mobil, ale měly by být pomocníkem, který vás upozorní na hovor nebo zprávu, v noci monitoruje spánek a ve dne aktivity.

Trackovat umí hodinky více než 110 rozdílných aktivit včetně plavání, kvůli kterému mají certifikaci IP68; vodě i prachu odolný. Měřit pak zvládnou i hodnotu kyslíku v krvi, nebo třeba stres. Samozřejmost je pak noční monitorování spánku.

Na jedno nabití vydrží i dva týdny a opět se zde myslelo i na nabíjení, za 20 minut dostanou hodinky „šťávu“ na týden provozu.

Prodávat se později bude i limitovaná edice osazená v kobaltové slitině, místo nerezové oceli.

ZÁVĚR A CENY

Zařízení8 GB RAM + 128 GB12 + 256Základní edice
OnePlus 9699 €799 €-
OnePlus 9 Pro899 €999 €-
OnePlus Watch--159 $/€

Zatím to vypadá, že nová série telefonů OnePlus možná zase na čas ovládne svou kategorii, to ale vyjde najevo až v recenzích. Samo OnePlus ale svou sérii na stupnici od jedné do deseti ohodnotilo „One-Plus Nine.“