Teprve nedávno odhalený elektromobil Xiaomi SU7 už na sebe stihnul strhnout velkou spoustu pozornosti. Diskuze vyvolaly zejména výroky generálního ředitele Xiaomi, který má ambiciózní vizi dohnat Porsche a Teslu. Zkrátka chce z firmy známé pro smartphony, příslušenství a produkty chytré domácnosti udělat jednu z předních světových automobilek.

Na internet bylo před nedávnem zveřejněno video, které předvedlo, jak si autopilot nového vozu poradí s parkováním. Řidič elektromobilu těsně před vjezdem do vícepatrové garáže spustil prostřednictvím tlačítka na displeji speciální režim a vozidlo opustil. Auto se pak samo dokázalo vyvézt až do horního patra, kde si našlo volné místo a tam po chvilce manévrování zaparkovalo.

Cestou nahoru se Xiaomi SU7 dokázalo vyhnout Audi A7, projíždějící v protisměru, a nahoře zpomalilo ve chvíli, kdy několik metrů před ním začal vozovkou procházet chodec.

Xiaomi SU7 je sice vybaveno širokou škálou senzorů přesně pro scénáře tohoto typu, ale přesto není jasné, zda se vozidlo při parkování spoléhalo pouze samo na sebe, anebo bylo prostředí garáže předem upraveno pro natočení tohoto minutového spotu.

První elektromobil od Xiaomi dokáže ve své verzi Max ujet až 800 kilometrů na jedno nabití, z nuly na 100 km/h pak dokáže zrychlit za 2,78 sekundy. Více informací o tom, co nová auta nabízí, jsme psali v tomto článku.