Analytická společnost OnePulse před nedávnem provedla pro server TechRadar průzkum mezi 1 000 lidmi, ve kterém se zúčastněných dotázala, jakým způsobem vnímají obsah tvořený umělou inteligenci.

Více než polovina dotázaných v průzkumu uvedla, že jsou ohledně obsahu napsaném umělou inteligencí zvědaví. Třetina respondentů uvedla, že na žádný obsah tvořený AI nikdy nenarazila. Co se týká důvěry v obsah tvořený umělou inteligencí, většina dotázaných je vůči tomuto obsahu stále skeptická.

I přes rostoucí trend využívání umělé inteligence k tvorbě obsahu mnoho lidí stále vyjadřuje obavy z jeho kvality a autentičnosti. Průzkum uvádí, že tyto obavy jsou často způsobeny nejasností a neznalostí ohledně fungování umělé inteligence a jejího vlivu na společnost.

Obsah tvořený umělou inteligencí se v posledních měsících začal často objevovat nejen na sociálních sítích. Ať už se jedná o AI generované obrázky, či texty tvořené nástrojem ChatGPT, jde zkrátka o něco, co si zaslouženě získalo pozornost velkého množství lidí.