V poslední době YouTube aktivně zasahuje proti používání blokátorů reklam, ale tento postup vede k nechtěným komplikacím. Uživatelé si stěžují na zpoždění při načítání videí, což zhoršuje jejich sledovací zážitek. Poslední nahrávací sekvence sdílené na Redditu a dalších online platformách ukazují, jak se obrazovka stává na krátkou dobu černou po kliknutí na video. Tento problém je zvláště patrný u uživatelů prohlížečů Firefox a Edge.

Zpoždění je způsobeno mechanismem proti blokátorům reklam, který YouTube začal používat. Google, jenž platformu vlastní, uznal, že zavedl systém k boji s adblocky, což vede k horšímu požitku ze sledování, a to prý nezávisle na typu prohlížeče.

Populární video platforma YouTube doufá, že tato strategie přesvědčí uživatele k přechodu na placenou službu YouTube Premium, která nabízí sledování bez reklam za 14 dolarů měsíčně. V reakci na tato opatření několik poskytovatelů blokátorů reklam hlásí zvýšený počet denních odinstalací svých produktů. Doposud však není jasné, zda tyto kroky skutečně vedly ke zvýšení počtu předplatitelů YouTube Premium.