Krátce poté, co Xiaomi v Číně vydalo smartphone Redmi K60 Ultra, se objevily informace o tom, že má zanedlouho uvést ještě jeden Redmi telefon. Portál Xiaomiui upozornil na výskyt třech identifikačních čísel v databázi GSMA IMEI. Nicméně, to je tak vše, co o tajemném zařízení zatím víme.

Telefon vystupoval pod označeními 23090RA98G, 23090RA98I a 23090RA98C. Písmena na konci, tedy G, I a C, odpovídají regionům, kde zařízení vyjde – Global, India a China. Z toho vyplývá, že telefon nebude žádnou čínskou exkluzivitkou a rozšíří se prakticky celosvětově. Mohl by tedy dorazit i k nám. Číslo 2309 pak má symbolizovat rok a měsíc – 2023/09 – tedy konkrétně tohle září.

Portál Gizmochina poznamenává, že telefon byl certifikován už jednou. Spatřen byl po boku Redmi Note 13 v databázi EEC, jak dříve hlásil web The Tech Outlook.

Podle serveru Xiaomiui půjde o další zařízení střední třídy. Bohužel, žádné podrobnosti týkající se toho, jakou výbavu model dostane, v současnosti nemáme. Doufáme tedy, že nám je Xiaomi odhalí během následujících pár týdnů.